Luontaisterapeutti     |  Kouluttaja

  • Luontaisterapiakouluttaja
  • Luontaisterapeutti
  • Diplomivyöhyketerapeutti
  • NLP Master

MERJA PENNANEN

Luontaishoidot ja -terapiat

Olen toiminut luontaishoitajana ja -terapeuttina 1990-luvun alkupuolelta lähtien.

Käyttämiäni menetelmiä ovat mm: vyöhyketerapia, shiatsu, aromahieronta, intialainen päähieronta, Chi-Reflexologia, reiki, akupainallus/akupistekäsittely, fytoterapia, rentoutusterapia, NLP, Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen ja itämaisen hoitoperinteen käsittelytekniikat, ym.

Kouluttaja

Olen ollut luontaisterapia-alan kouluttajana v. 1996 lähtien. Työskentelen oman yritykseni T:mi Luontaishoito Merja Pennanen tarjoamien ammattiin valmistavien koulutusten lisäksi eri opistoissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, kansan-, kansalais-, työväen- ym. opistoissa, yhdistyksissä, yrityksissä jne. eri puolella Suomea (mm. Porin Palveluopisto, Winnova, Kiteen Evankelinen kansanopisto, Räisälän Kansanopisto, Oriveden seudun Kansalaisopisto,Tampereen Seudun Työväenopisto, Ahjolan Kansalaisopisto, Pirkan Opisto, Frantsilan Hyvän Olon Keskus, Keski-Pohjanmaan Kulttuuriopisto, Hämeen Kosmetologikoulu, Napapiiri ry, jne). Koulutusta eri aihepiireistä on tarjolla myös yksityisille henkilöille sekä ryhmille.

Yli 20 v.mittaisen kouluttajaurani aikana olen ollut v.1996 opettajana Frantsilan Koulutuskeskuksessa ja koulutuspaikan nimenmuutoksen jälkeen 19 vuotta AK Luontaisterapiaopisto OY:n palveluksessa, jossa olen opettanut vyöhyketerapiaa, shiatsua, fytoterapiaa, rentoutusterapiaa, ravintoterapiaa.

Minulla on lisäksi 15 vuoden ammatillinen kokemus ravintoon/ ravitsemukseen liittyvien asioiden parista ja olen suorittanut peruslääketieteen opinnot.

Ohjaan myös meditaatio- ja rentoutusryhmiä, sekä erilaisia liikunnallisia ryhmiä, joissa pääpaino on terveyden- ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, mm.meridiaanivenytykset, erilaiset itämaiset harjoitukset.

Yrityskoulutus

Olen tehnyt henkilöstökoulutustyötä yritysten ja eri työyhteisöjen parissa. Yrityskoulutusten ja Tyky-toiminnan aiheina mm. stressin hallinta, rentoutuminen, työssä jaksaminen, yhteistyö ja motivaatio jne. Yritysten tarpeisiin räätälöityjä koulutuspaketteja, työkykyä ylläpitävää, sekä ennaltaehkäisevää, kehon ja mielen huoltoon liittyvää koulutusta ja toimintaa.

Olen kouluttanut myös sairaaloiden henkilökuntaa (mm. Helsingin kätilöopisto, Vammalan Aluesairaala, Iisalmen Aluesairaala, Kanta-Hämeen Keskussairaala),

Kansainvälinen toiminta, tapahtumaorganisaattori

Olen järjestänyt v.2000 alkaen Suomeen kansainvälisiä koulutuksia, luento- ja esitelmätilaisuuksia, sekä esiintyjiä eri maista, kansallisuuksista ja kulttuureista. Toimenkuvaani kuuluu erilaisten, niin omien, kuin tilattujenkin tapahtumien organisointi.

Koulutusaiheet

Tarjoamani koulutus liittyy täydentäviin hoitomuotoihin, luontaishoitoihin ja -terapioihin, Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen alueisiin, rentoutusterapioihin, ravitsemukseen, terveellisiin elämäntapoihin, henkiseenkasvuun, terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen, itsehoidollisiin menetelmiin jne.

Muu koulutustoiminta

Pidän kurssi-, luento- ja esitelmätilaisuuksia, sekä järjestän erilaisia tapahtumia, joiden aihepiireinä ovat mm. Pohjois-Amerikan intiaanit, kelttiläinen kulttuuri, muut muinaiset kulttuurit, suomalainen kansanperimä, sekä muinaisusko.

Tarjoan myös luontoon ja luonnossaliikkumiseen liittyvää kurssi- ja tapahtumatoimintaa.

T:mi Luontaishoito Merja Pennanen

 

merja@merjapennanen.fi

040 - 75 05 867

 

 

© Merja Pennanen

Vastaanotto

Hämeenkatu 25 B, 7 krs

33100 Tampere

Avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 9-16

Ajanvaraus: 040 - 75 05 867