Luontaisterapeutti     |  Kouluttaja

MUUT LUONTAISHOIDOT

  • Moxibustio
  • Kuivakuppaus
  • Mikrokuppaus

 

MOXIBUSTIO

eli moksa, moksaaminen

 

Akupisteiden, meridiaanien, tai tiettyjen ihoalueiden moksaaminen eli lämpökäsittely. Menetelmä lämmittää, parantaa veren- ja energiankiertoa, avaa energiakanavia. Sopii mm. vajavuus- ja kylmyystiloissa, energian vähyydessä, väsymyksessä, lihasjännityksissä ja kiputiloissa. Moxibustiomenetelmiä on useita erilaisia. Yleisin tapa on käyttää pujosta puristettua hehkuvaa moksasikaria tai moksapuikkoa, jolla lämmitetään esim. valittuja akupisteitä.

 

 

KUIVAKUPPAUS

Lasi- tai muovikuppauskupit asetetaan iholle kuppien sisälle muodostetun tyhjiön aiheuttaman imun avulla. Yleisimmin tätä käytetään hartia- ja selkäalueiden kipujen, jännitysten ja tukosten hoitoon, sekä verenkierron ja energiakierron parantamiseen. Kuivakuppaustekniikoita on olemassa useita erilaisia. Menetelmässä ei päästetä verta. Kuivakuppausta ei voi tehdä jos on esim. syöpä, vakavia sydän- ja verenkiertohäiriöitä, tukosriski, verenohennuslääkitys, korkea kuume, tai on raskaana.

 

MIKROKUPPAUS

Lansetin tai akuvasaran avulla päästetään pari tippaa verta tietyltä ihoalueelta tai akupisteestä. Käytetään mm. erilaisissa ns. kuumuus- ja liiallisuustiloissa, päänsäryissä, pään tukkoisuudessa ja veren stagnaatioissa.

T:mi Luontaishoito Merja Pennanen

 

merja@merjapennanen.fi

040 - 75 05 867

 

 

© Merja Pennanen

Vastaanotto

Hämeenkatu 25 B, 7 krs

33100 Tampere

Avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 9-16

Ajanvaraus: 040 - 75 05 867